Logo no.boatexistence.com

Er det bedre å reseed eller resod?

Innholdsfortegnelse:

Er det bedre å reseed eller resod?
Er det bedre å reseed eller resod?

Video: Er det bedre å reseed eller resod?

Video: Er det bedre å reseed eller resod?
Video: ВОДА приближается! Рыбалка в диком месте. Забыл спички!! 2024, Kan
Anonim

Lengre etableringsperiode: Sod kan etablere seg mye raskere. Nytt frø kan ta opptil 10 uker før det er godt etablert og klart for gangtrafikk. Langsiktige resultater: Mens nytt torv raskt kan forvandle hagen din, kan reseeding ta en hel vekstsesong før nytt gress ser tett, frodig og grønt ut.

Hvilken måned bør du etterså plenen din?

Tidlig høst er den aller beste tiden å gjenså. Jordtemperaturene er fortsatt varme, noe som er nødvendig for optimal frøspiring, og kjøligere lufttemperaturer er bedre for gressvekst. Det blir også mindre ugress for gresset å konkurrere med på denne tiden av året.

Er det dyrt å selge et verft igjen?

Prisen for å gjenreise en plen er $1 til $2 per kvadratfot, inkludert materialer. Det kan koste $1 000 til $2 000 ekstra for fjerning av eksisterende materiale pluss opptil $3 000 mer for gradering. Ikke glem også kostnadene for plengjødsel, som faller mellom $80 og $400 per behandling.

Når bør jeg bruke plenen på nytt?

Sod kan installeres nesten når som helst på året. Den beste tiden å legge torv på er imidlertid tidlig og midt på høsten når temperaturen er kjøligere, men gresset fortsetter å vokse. Våren er den nest beste tiden å legge torv på og er den å foretrekke for gress i varme årstider som tusenbein, zoysia, bermuda og St.

Bør du legge plenen på nytt?

Gjensåing på slutten av våren sikrer at gressfrø i den kalde årstiden har nok tid til å etablere seg før det kalde været setter inn. Gjensåing om høsten betyr mindre risiko for ugress, men jorden vil fortsatt være varm.

Anbefalt: