Logo no.boatexistence.com

Hvor bra er retinol?

Innholdsfortegnelse:

Hvor bra er retinol?
Hvor bra er retinol?

Video: Hvor bra er retinol?

Video: Hvor bra er retinol?
Video: Dark neck | Dark neck cream | Dark neck treatment | Tretinoin | Retino A #shorts 2024, Kan
Anonim

Retinol eksfolierer huden, øker hudcelleomsetning, og stimulerer kollagensyntesen. Det regnes som gullstandarden for sine antialdrings- og hudrensende fordeler. Den er tilgjengelig i form av oljer, kremer og serum. Den absorberes lett fra overflaten av huden når den påføres lok alt.

Hva gjør retinol med ansiktet?

Retinoider reduserer fine linjer og rynker ved å øke produksjonen av kollagen. De stimulerer også produksjonen av nye blodårer i huden, noe som forbedrer hudfargen. Ytterligere fordeler inkluderer blekne aldersflekker og mykgjørende grove flekker på huden.

Hvor lang tid tar det å se resultater fra retinol?

Selv om reseptbelagte retinoider kan ha effekt i løpet av noen uker, kan det ta opptil 6 måneder før OTC-retinoider gir de samme resultatene. Du kan merke en forskjell i tilstander som akne etter 12 uker, men solskader og tegn på aldring kan ta mye, mye lengre tid å forbedre.

Hvorfor er retinol dårlig for deg?

Retinol-bivirkninger

Siden retinol er en så kraftig ingrediens, kan den føre til at huden rødner eller flasses hvis den innlemmes i et hudpleieregime for raskt eller brukes for ofte. Flassing, tørrhet og til og med noen kviser kan oppstå når retinol først legges til en rutine.

Fungerer retinol faktisk?

Retinoler kan fortsatt være effektive, men resultatene vil ikke være like sterke og vil ta lengre tid før de vises. Når det er sagt, er de veldig tilgjengelige, og du trenger ikke resept. Ofte er retinoler et godt sted å begynne for folk som bare ønsker å prøve det ut.

Anbefalt: