Logo no.boatexistence.com

Går feberkramper hjerneskade?

Innholdsfortegnelse:

Går feberkramper hjerneskade?
Går feberkramper hjerneskade?

Video: Går feberkramper hjerneskade?

Video: Går feberkramper hjerneskade?
Video: High Fever, Seizures and Brain Damage 2024, Juli
Anonim

Det er ingen bevis for at korte feberkramper forårsaker hjerneskade. Store studier har funnet at selv barn med langvarige feberkramper har normale skoleprestasjoner og presterer like godt på intellektuelle tester som søsknene deres som ikke har anfall.

Kan feberkramper gi varig skade?

De fleste feberkramper gir ingen varige effekter. Enkle feberkramper forårsaker ikke hjerneskade, intellektuell funksjonshemming eller lærevansker, og de betyr ikke at barnet ditt har en mer alvorlig underliggende lidelse.

Kan kramper forårsake hjerneskade?

De fleste typer anfall forårsaker ikke skade på hjernen. Men å ha et langvarig, ukontrollert anfall kan forårsake skade. På grunn av dette, behandle ethvert anfall som varer over 5 minutter som en medisinsk nødsituasjon.

Er feberkramper livstruende?

Er feberkramper farlige? Mens feberkramper kan være veldig skummelt, er de ufarlige for barnet. Feberkramper forårsaker ikke hjerneskade, nervesystemproblemer, lammelser, intellektuell funksjonshemming eller død.

Kan feberkramper forårsake psykiske lidelser?

I denne store, prospektive populasjonsbaserte studien fant vi at personer med feberkramper og epilepsi i barndommen har overrisiko for å utvikle et bredt spekter av psykiatriske lidelser senere i livet, som angst, stemningslidelser og psykotiske lidelser.

Anbefalt: