Logo no.boatexistence.com

Hvordan ser en gjøk ut?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ser en gjøk ut?
Hvordan ser en gjøk ut?

Video: Hvordan ser en gjøk ut?

Video: Hvordan ser en gjøk ut?
Video: Common Cuckoo chick ejects eggs of Reed Warbler out of the nest.David Attenborough's opinion 2024, Kan
Anonim

Gjøker har et grått hode med en tynn, knallgul ring rundt øyet, gule føtter og et svart nebb. De har mørkegrå fjærdrakt på øvre deler og sperret fjærdrakt under som ligner markeringene til spurvehauken. Noen hunner har en rustbrun farge.

Hvordan ser en gjøk ut?

Det finnes mange forskjellige gjøkarter, og deres utseende varierer sterkt etter art. Mens noen fugler er matte grå og umerkelige, er andre lysegrønne med brente oransje flekker De varierer også i størrelse, fra 6 tommer. … Noen arter er slanke og magre, mens andre er tyngre med større føtter.

Finnes det gjøk i Storbritannia?

Det er bare én i Storbritannia, men det er mange andre arter over hele verden. De tar navnet sitt fra den kjente europeiske som kaller "gjøk" om våren. … De er parasittiske, og legger eggene sine i reir til andre arter, som oppdrar de unge gjøkene i stedet for sitt eget avkom.

Hvor kommer gjøk fra?

Gjøken er i hovedsak en fugl på åpent land, og er en utbredt sommertrekker til Europa og Asia, og overvintrer i Afrika. Fugler ankommer Europa i april og drar i september.

Hvordan identifiserer du en gjøkfugl?

De fire nøklene til IDGjøken er slanke, duestore fugler med en lengre lett buet nebb og en veldig lang hale. Når den sitter har den ofte en pukkelrygget holdning.

Anbefalt: