Logo no.boatexistence.com

Hva er premaxillær bein?

Innholdsfortegnelse:

Hva er premaxillær bein?
Hva er premaxillær bein?

Video: Hva er premaxillær bein?

Video: Hva er premaxillær bein?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, Kan
Anonim

Anatomisk terminologi. Premaxilla (eller praemaxilla) er en av et par små kraniebein helt på tuppen av overkjeven hos mange dyr, vanligvis, men ikke alltid, med tenner. Hos mennesker er de smeltet sammen med maxilla og kalles vanligvis det innsnittlige beinet.

Hva er premaxillær sutur?

premaxillar sutur –> incisive sutur . linje for forening av de to delene av maxilla (pre-og postmaxilla); den er tilstede ved fødselen, men kan vedvare i høy alder. Synonym: sutura incisiva, premaxillær sutur.

Hva er funksjonen til premaxilla?

Premaxillaen bærer fortennene, hvis røtter strekker seg langt bakover i beinet helt til maxillaen. Sidekantene av nesebenet kan sees over premaxilla, og den zygomatiske platen og anteorbitalstangen til maxillaen er tydelige.

Hvor er palatinebeina?

De små, delikate, L-formede palatinebeinene danner baksiden av den harde ganen og en del av veggen og gulvet i nesehulen Individuelle palatinebein blir nesten aldri funnet i en isolert, intakt tilstand; de følger vanligvis med maxillae og sphenoid, som de er tett bundet til.

Har mennesker skarpe bein?

I menneskelig anatomi er det incisive beinet eller (latinsk) os incisivum delen av maxillaen ved siden av fortennene Det dannes ved sammensmelting av et par små kranier bein helt på tuppen av kjevene til mange dyr, som vanligvis bærer tenner, men ikke alltid. De er koblet til overkjeven og nesene.

Anbefalt: