Er en skjøteledning?

Innholdsfortegnelse:

Er en skjøteledning?
Er en skjøteledning?

Video: Er en skjøteledning?

Video: Er en skjøteledning?
Video: How Pros Wrap Extension Cords, Cables & Hoses 2024, Oktober
Anonim

En skjøteledning (USA), strømforlenger, fallledning eller skjøteledning (Storbritannia) er en lengde av fleksibel elektrisk strømkabel (flex) med en plugg på én enden og en eller flere stikkontakter i den andre enden (vanligvis av samme type som støpselet).

Er en skjøteledning en leder?

I en skjøteledning, , er lederne kobbertrådene i ledningen … Skjøteledninger er vurdert i forhold til hvor mange ampere eller watt de trygt kan bære. Velg alltid en skjøteledning som er klassifisert for minst samme totale ampere eller watt av lysene, apparatene og andre enheter som skal drives.

Er det dårlig å bruke skjøteledning?

Hvorfor skjøteledninger er farlige

Elektrisk strøm som strømmer gjennom ledninger genererer varme, og når det går for mye strøm gjennom en ledning, kan den overopphetes og smelte plasten isolasjon av ledningene, forårsaker kortslutning og brann.

Hva er formålet med en skjøteledning?

Skjøteledninger gir strøm til enheter med kabler som ikke kan nå noen strømuttak i nærheten. Å velge riktig type skjøteledning er viktig for å sikre elektrisk sikkerhet og forhindre brann i hjemmet.

Er det trygt å ha en skjøteledning tilkoblet?

Skjøteledninger er kun for midlertidig bruk og må ikke stå koblet til vegguttak når de ikke brukes aktivt. Denne kobles til en stikkontakt og regnes som en strømskinne selv om den ikke har ledning. Ikke plugg en skjøteledning eller grenuttak inn i den.