Logo no.boatexistence.com

Kan en emg forårsake skade?

Innholdsfortegnelse:

Kan en emg forårsake skade?
Kan en emg forårsake skade?

Video: Kan en emg forårsake skade?

Video: Kan en emg forårsake skade?
Video: How To Cure Sciatica Permanently [Treatment, Stretches, Exercises] 2024, Kan
Anonim

EMG er en prosedyre med lav risiko, og komplikasjoner er sjeldne. Det er en liten risiko for blødning, infeksjon og nerveskade der en nåleelektrode er satt inn.

Hva er bivirkningene av en EMG-test?

En EMG er en eksamen med svært lav risiko. Du kan imidlertid føle deg sår i området som ble testet. Sårheten kan vare i noen dager og kan lindres med et reseptfritt smertestillende middel, som ibuprofen. I sjeldne tilfeller kan du oppleve prikking, blåmerker og hevelse ved nåleinnføringsstedene.

Kan en EMG forårsake mer smerte?

Smerte er den vanligste komplikasjonen av EMG2 som forårsaker en viss grad av ubehag hos alle pasienter, enten fra nerveledningsdelen eller nåleundersøkelse. De fleste undersøkelser finner smerte mer vanlig i nåledelen.

Kan nerveledningsstudier skade nerver?

Det er mulig at en EMG-nål også kan skade en nerve ved direkte intraneural punktering under nær nervestimulering eller hvis en nerve beveger seg nær eller gjennom muskelen av interesse.

Er det bivirkninger fra en nerveledningstest?

Det er sjelden noen bivirkninger fra NCS-prosedyren Selv om det oppleves noe ubehag (for noen merkbart) under testen, er det ofte ingen komplikasjoner etterpå. Legen kan unngå å stimulere for nært overkroppen hvis du har en pacemaker eller lignende enhet.

Anbefalt: