Hvordan fungerer irisin?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer irisin?
Hvordan fungerer irisin?

Video: Hvordan fungerer irisin?

Video: Hvordan fungerer irisin?
Video: Как устроена Международная Космическая Станция? 2024, September
Anonim

Irisin forbedrer insulinresistens og type 2-diabetes ved å øke følsomheten til insulinreseptoren i skjelettmuskulatur og hjerte, ved å forbedre hepatisk glukose- og lipidmetabolisme og ved å fremme bukspyttkjertelens β-cellefunksjoner, og brunfarging av hvitt fettvev (86).

Hvordan øker jeg irisinnivåene mine?

Forskere avdekket at personer som er stillesittende produserer langt mindre irisin sammenlignet med de som trener ofte. Spesielt er nivåene økes når folk trener mer intens aerob intervalltrening Trening anbefales sterkt av leger for å bekjempe fedme og holde det kardiovaskulære systemet i gang.

Hvilken type trening frigjør irisin?

Det er godt etablert at aerobic trening øker sirkulerende irisin. Noen data tyder imidlertid på at skjelettmuskelmasse er en robust prediktor for irisin (Huh et al. 2012) og muskelstyrke er assosiert med sirkulerende irisin (Kim et al. 2015).

Hva gjør irisin i kroppen?

Irisin er et av de sist oppdagede og isolerte hormonene, avledet fra museskjelettmuskulatur i 2012. Irisin skilles ut fra muskler som svar på trening og kan formidle noen gunstige effekter trening hos mennesker, for eksempel vekttap og termoregulering.

Hva gjør irisin med hjernen?

Irisin stimulerer synaptisk plastisitet, nevrogenese og kognitiv forbedring ved induksjon av ekspresjon av hjerneavledet nevrotrofisk faktor (BDNF).

Anbefalt: