Hva er topografidefinisjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er topografidefinisjon?
Hva er topografidefinisjon?

Video: Hva er topografidefinisjon?

Video: Hva er topografidefinisjon?
Video: Topography | meaning of Topography 2024, September
Anonim

Topografi er studiet av formene og egenskapene til landoverflater. Topografien til et område kan referere til selve overflateformene og egenskapene, eller en beskrivelse.

Hva betyr topografi?

English Language Learners Definisjon av topografi

: kunsten eller vitenskapen med å lage kart som viser høyden, formen osv. til landet i et bestemt område: funksjonene (som fjell og elver) i et landområde. Se hele definisjonen for topografi i English Language Learners Dictionary.

Hva er topografi i enkle ord?

Topografi er et detaljert kart over overflatetrekkene til land Det inkluderer fjell, åser, bekker og andre ujevnheter og klumper på et bestemt jordstykke.… Topografi representerer et bestemt område i detalj, inkludert alt naturlig og menneskeskapt - åser, daler, veier eller innsjøer.

Hva er topografi og eksempel?

Topografi er studiet av landoverflaten Spesielt legger den det underliggende grunnlaget for et landskap. For eksempel refererer topografi til fjell, daler, elver eller kratere på overflaten. … Ni av ti topografiske kart viser konturlinjer, som bare er linjer med samme høyde.

Hva er topografigeografi?

Topografien er et bredt begrep som beskriver en landmasse i detalj. Videre er det øvelsens kunst å skildre en overflate i kart eller diagram. Den viser naturlige så vel som menneskeskapte trekk og forteller om deres relative posisjoner og høyder.

Anbefalt: