Logo no.boatexistence.com

Kan du multiplisere kongruenser?

Innholdsfortegnelse:

Kan du multiplisere kongruenser?
Kan du multiplisere kongruenser?

Video: Kan du multiplisere kongruenser?

Video: Kan du multiplisere kongruenser?
Video: Diofantiske likninger 2024, Kan
Anonim

Kongruenser kan multipliseres: hvis a ≡ b (mod m) og c ≡ d (mod m), så ab ≡ cd (mod m). Egenskap 6. Begge sider av en kongruens kan deles med et tall relativt primtall til m: hvis ab ≡ ac (mod m) og (a, m)=1, så b ≡ c (mod m).

Kan du dele kongruenser?

Følgende teorem forteller oss når og med hva kan vi dele en kongruens. I hovedsak står det at vi kan dele med et tall som er relativt primtall til modulen. Teorem 3: ca ≡ cb (mod m) innebærer a ≡ b (mod m) hvis og bare hvis (c, m)=1.

Kan modulo multiplisere?

Modulær multiplikasjon er ganske enkelt. Det fungerer akkurat som modulært tillegg. Du multipliserer de to tallene og beregner deretter standardnavnet. La oss for eksempel si at modulen er 7.

Kan multiplisering være aritmetisk?

De grunnleggende aritmetiske operasjonene for reelle tall er addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon. De grunnleggende aritmetiske egenskapene er de kommutative, assosiative og distributive egenskapene.

Hva er aritmetiske operasjoner?

Aritmetiske operasjoner er en gren av matematikk, som involverer studiet av tall, operasjon av tall som er nyttige i alle de andre grenene av matematikken. Den omfatter i hovedsak operasjoner som addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon.

Anbefalt: