Logo no.boatexistence.com

Hva er ikke-spirende frø?

Innholdsfortegnelse:

Hva er ikke-spirende frø?
Hva er ikke-spirende frø?

Video: Hva er ikke-spirende frø?

Video: Hva er ikke-spirende frø?
Video: 7 FATAL MISTAKES: Why Seeds Not Germinating or Sprouting? 2024, Juli
Anonim

Spiring er vekstprosessene til et frø. Det krever mye energi å bryte frøskallet og etter hvert som det fortsetter å vokse øker dette energibehovet. … Ikke-spirende frø er imidlertid sovende og bruker svært lite åndedrett Noe respirasjon må skje for at frøet skal leve.

Er ikke-spirende frø i live?

De ikke-spirende ertene forbrukte langt mindre oksygen enn de spirende ertene. Dette er fordi, selv om spirende og ikke-spirende erter begge er i live, krever spirende erter en større mengde oksygen for å konsumeres slik at frøet vil fortsette å vokse og overleve.

Hva er forskjellen mellom spirende og sovende erter?

Sovende erter har ikke gunstige miljøforhold, derfor trenger de bare nok ATP for å utføre normale prosesser. Spirende erter er aktivt voksende og vil kreve ytterligere ATP, noe som resulterer i en høyere cellulær respirasjon.

Trenger ikke-spirende frø oksygen?

Forskjellen i oksygenforbruk mellom de spirende og ikke-spirende frøene var forårsaket av det faktum at de spirede ertene er levende og de ikke-spirende frøene ikke. Siden de spirende ertene lever og vokser, vil de forbruke mer oksygen fordi de ville puste mer.

Hva er ikke-minerende erter?

I tillegg til de spirende ertene, spirer ikke de ikke-spirende ertene , så fordi av dette trenger de ikke betydelig mengde ATP-produksjon. Derfor har de ikke-spirende ertene en betydelig lav respirasjonshastighet sammenlignet med de spirende ertene.

Anbefalt: