Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer kleptomani fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer kleptomani fra?
Hvor kommer kleptomani fra?

Video: Hvor kommer kleptomani fra?

Video: Hvor kommer kleptomani fra?
Video: Что такое клептомания? | Воровство | Лечение клептомании 2024, Kan
Anonim

Etymologi. Begrepet kleptomani var avledet fra de greske ordene κλέπτω (klepto) "å stjele" og μανία (mani) "gal begjær, tvang". Betydningen tilsvarer omtrent "tvang til å stjele" eller "tvangsmessig tyveri ".

Hva får en person til å være en kleptoman?

Kleptomani er en uimotståelig trang til å stjele. Det antas å være forårsaket av genetikk, nevrotransmitteravvik og tilstedeværelsen av andre psykiatriske tilstander Problemet kan være knyttet til en hjernekjemikalie kjent som serotonin, som regulerer humøret og følelsene til en person.

Er Kleptomaniacs oppmerksomme?

DSM-5 bemerker at tyveriet ikke er gjort for å uttrykke sinne eller hevn, eller som svar på en vrangforestilling eller hallusinasjon. Noen kleptomane er ikke engang bevisst klar over at de begår et tyveri før senere.

Hva er historien om kleptomani?

Kleptomani er beskrevet i både medisinsk og juridisk litteratur i århundrer, og dateres tilbake til begynnelsen av 1800-tallet da den sveitsiske legen Mathey som jobbet med de "sinnssyke" skrev om " en unik galskap preget av tendensen til å stjele uten motiv og uten nødvendighet.

I hvilken alder begynner kleptomani?

Den gjennomsnittlige debutalderen for kleptomani er 17 år Imidlertid kan kleptomanis debutalder variere mye. Symptomer er rapportert hos barn helt ned til 5 år, mens noen sier at de ikke merket symptomer før de var 55 år. Kleptomani blant barn og ungdom.

Anbefalt: