Logo no.boatexistence.com

Er somatoforme lidelser psykiske lidelser?

Innholdsfortegnelse:

Er somatoforme lidelser psykiske lidelser?
Er somatoforme lidelser psykiske lidelser?

Video: Er somatoforme lidelser psykiske lidelser?

Video: Er somatoforme lidelser psykiske lidelser?
Video: Psykiske lidelser 2024, Kan
Anonim

Somatisk symptomlidelse (SSD tidligere kjent som "somatization disorder" eller "somatoform disorder") er en form for psykisk sykdom som forårsaker ett eller flere kroppslige symptomer, inkludert smerte.

Hvilken type lidelse er somatisk symptomlidelse?

Somatisk symptomlidelse er preget av et ekstremt fokus på fysiske symptomer - som smerte eller tretthet - som forårsaker store følelsesmessige plager og problemer med å fungere. Du kan ha eller ikke ha en annen diagnostisert medisinsk tilstand forbundet med disse symptomene, men reaksjonen din på symptomene er ikke normal.

Hva er eksempler på somatoforme lidelser?

Hva er de somatoforme lidelsene?

  • Somatiseringsforstyrrelse.
  • Hypochondriasis.
  • Konverteringsforstyrrelse.
  • Kroppsdysmorfisk lidelse.
  • Smertelidelse.

Hvordan forklarer du somatoform lidelse?

Somatoform lidelse, også kjent som somatisk symptomlidelse (SSD) eller psykosomatisk lidelse, er en psykisk helsetilstand som får en person til å oppleve fysiske kroppslige symptomer som svar på psykiske plager.

Er somatoform lidelse en funksjonshemming?

En somatisk lidelse kan bli en funksjonshemming hvis den hindrer deg i å jobbe i full jobb Somatiske lidelser er fysiske symptomer som ikke forklares av en generell medisinsk tilstand. De fysiske symptomene er heller ikke forklart av en annen psykisk lidelse eller de direkte effektene av et stoff.

Anbefalt: