Logo no.boatexistence.com

Hva er en innebygd klausul?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en innebygd klausul?
Hva er en innebygd klausul?

Video: Hva er en innebygd klausul?

Video: Hva er en innebygd klausul?
Video: Hva er integrert karriereveiledning? 2024, Kan
Anonim

En bisetning, avhengig setning eller innebygd klausul er en setning som er innebygd i en kompleks setning. For eksempel, i den engelske setningen "I know that Bette is a dolphin", forekommer setningen "at Bette er en delfin" som komplementet til verbet "vet" i stedet for som en frittstående setning.

Hva er et eksempel på en innebygd klausul?

En innebygd klausul er en type bisetning som brukes til å legge til mer informasjon til en setning. … De gir ikke mening som frittstående setninger, i motsetning til hovedsetninger. For eksempel: Siraffen, som var den høyeste i dyrehagen, ruvet over de andre dyrene.

Hva er innebygd klausul?

En innebygd klausul er en klausul som brukes midt i en annen klausul for å gi leseren mer informasjon om en setning. Innebygde klausuler er avhengige av hovedsetningen og gir ikke mening isolert sett.

Hva er et eksempel på innebygging?

En måte for en skribent eller foredragsholder å utvide en setning på er gjennom bruk av innebygging. Når to klausuler deler en felles kategori, kan den ene ofte være innebygd i den andre. For eksempel: Norman brakte bakverket.

Hva er forskjellen mellom relative og innebygde klausuler?

Relative klausuler kommer direkte etter substantivet de refererer til. Dette kan være på slutten av en setning eller innebygd i midten av en setning. Hvis den er innebygd i midten av en setning, er den relative klausulen vanligvis omgitt av komma.

Anbefalt: