Logo no.boatexistence.com

Blir insulin opp gjennom huden?

Innholdsfortegnelse:

Blir insulin opp gjennom huden?
Blir insulin opp gjennom huden?

Video: Blir insulin opp gjennom huden?

Video: Blir insulin opp gjennom huden?
Video: Что такое резистентность к инсулину? (Диета очень важна!) 2024, Kan
Anonim

Insulin kan absorberes gjennom huden, så vask hendene grundig etter å ha håndtert en insulinholdig enhet. Er dette sant?

Hvordan absorberes insulin?

Ved injeksjon i SC-vevet absorberes insulinmonomerer og -dimerer lett av blodkapillærer [32]. Insulinheksamerer absorberes imidlertid ikke i kapillærene, men kan til en viss grad absorberes av lymfesystemet på grunn av deres større størrelse [32, 34].

Er insulin skadelig for huden?

Insulinbehandling er assosiert med viktige kutane bivirkninger, som kan påvirke insulinabsorpsjonskinetikken og forårsake glykemiske ekskursjoner over og under målnivåene for blodsukker. Vanlige komplikasjoner ved subkutan insulininjeksjon inkluderer lipoatrofi og lipohypertrofi.

Kan insulin administreres lok alt?

Insulin er et trygt og effektivt middel for små og ukompliserte decubitussår. Topisk insulin var trygg og effektiv behandling for ikke-infiserte akutte og kroniske ekstremitetssår.

Hvilket hudlag injiseres insulin i?

Fordi insulin brytes ned av fordøyelsesenzymer, kan det ikke tas i pilleform. I stedet leveres den med en sprøyte inn i fettlaget under huden, også k alt det "subkutane" vevet Fettlaget på mage, hofter, lår, rumpa og rygg. armene er vanlige steder for injeksjon av insulin.

Anbefalt: