Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer infrarød stråling fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer infrarød stråling fra?
Hvor kommer infrarød stråling fra?

Video: Hvor kommer infrarød stråling fra?

Video: Hvor kommer infrarød stråling fra?
Video: Science In A Minute: What is Infrared Light? 2024, Kan
Anonim

Siden den primære kilden til infrarød stråling er varme eller termisk stråling, stråler ethvert objekt som har en temperatur i det infrarøde. Selv gjenstander som vi tenker på som veldig kalde, for eksempel en isbit, sender ut infrarødt.

Hvor er infrarød stråling funnet?

Infrarød stråling (IR), eller infrarødt lys, er en type strålingsenergi som er usynlig for menneskelige øyne, men som vi kan føle som varme. Alle objekter i universet sender ut et visst nivå av IR-stråling, men to av de mest åpenbare kildene er solen og ilden.

Hva er infrarød stråling og hvor kommer den fra?

Jordforskere studerer infrarød som termisk utslipp (eller varme) fra planeten vårNår innfallende solstråling treffer jorden, absorberes noe av denne energien av atmosfæren og overflaten, og varmes dermed opp planeten. Denne varmen sendes ut fra jorden i form av infrarød stråling.

Hva er tre kilder til infrarød stråling?

Bølgelengdeområde og kilder

Vanlige naturlige kilder er solstråling og brann Vanlige kunstige kilder inkluderer varmeenheter og infrarøde lamper som brukes og i hjemmet og i infrarødt lys badstuer for helseformål. Industrielle varmekilder som stål/jernproduksjon faller også inn i det infrarøde området.

Hvordan produseres infrarøde stråler?

Infrarøde bølger er produsert av varme kropper og molekyler De omtales som hetebølger fordi de lett absorberes av vannmolekyler i de fleste materialer, noe som øker deres termiske bevegelse, så de varme opp materialet. Infrarøde bølger brukes til terapeutiske formål og langdistansefotografering. EN.

Anbefalt: