Logo no.boatexistence.com

Hvordan beregne tillatt bebygd areal?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregne tillatt bebygd areal?
Hvordan beregne tillatt bebygd areal?

Video: Hvordan beregne tillatt bebygd areal?

Video: Hvordan beregne tillatt bebygd areal?
Video: HOW TO CALCULATE BUILTUP AREA AND FSI OF A BUILDING PLAN 2024, Kan
Anonim

Vanligvis beregnes FAR ved å dele bruttogulvarealet til en(e) bygning(er) med det totale byggbare arealet på landstykket det er bygget på.

Hva er tillatt bebyggelse?

(i) Maksimal tillatt dekning av en bygning i en bestemt beboergruppe skal begrenses av verdien gitt i tabell 2 og skal være arealet som dekkes av bygget kl. ethvert gulv etter å ha tatt hensyn til eksteriøret (foran, bak og på sidene) og innvendige åpne områder.

Hvordan beregner du maksim alt tillatt gulvareal?

For å beregne det maksimale gulvarealforholdet, multipliser den generelle planen FAR X arealstørrelsen. Det totale bruttogulvarealet (kvadratfot) av alle etasjene i bygningen skal ikke overstige dette beløpet.

Hva er tillatt FSI?

Forenklet sett er FSI maksim alt tillatt gulvareal, som en byggherre kan bygge på en bestemt tomt/tomt. FSI er forholdet mellom bygningens gulvdekkede areal og tilgjengelig areal på landet. FSI varierer fra sted til sted i henhold til regler og forskrifter fastsatt av byens administrasjon.

Hva er maksim alt tillatt FSI?

Maksimal FSI inkludert den ekstra FSI i TOD-sonen kan oppnås maksim alt opptil fire I Mumbai, for boligutvikling, er FSI enhetlig over hele sonen uavhengig av tomtestørrelse og byggeaktivitet. FSI varierer fra 0,5 i forstedene til 1,33 i øybyen.

Anbefalt: