Logo no.boatexistence.com

Hvorfor besvimer geiter så mye?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor besvimer geiter så mye?
Hvorfor besvimer geiter så mye?

Video: Hvorfor besvimer geiter så mye?

Video: Hvorfor besvimer geiter så mye?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Juli
Anonim

Myotone geiter er født med en medfødt tilstand som kalles myotonia congenita, som også er kjent som Thomsens sykdom. Denne tilstanden fører til at musklene deres griper seg når de blir skremt. Dette resulterer i at de faller om som om de besvimte av å være redde.

Er det norm alt at geiter besvimer?

Teknisk, nei. Besvimende geiter mister ikke bevisstheten, men de stivner og faller om når de blir skremt. … Disse geitene har alle en arvelig genetisk tilstand k alt myotonia congenita, som er en tilstand som forekommer hos en rekke dyr, også noen ganger hos mennesker.

Hva er forventet levetid for en geit som besvimer?

Mens tilstanden gir dramatiske effekter hos dyrene, skader ikke den nevrologiske lidelsen helsen til en tamgeit i det lange løp, ifølge IFGA. Besvimende geiter, hvis de blir tatt godt vare på, vil leve fra 10 til 18 år, samme levetid som de fleste andre geiteraser.

Besvimer geiter eller leker de seg døde?

Du trodde kanskje de var døde! Det er et merkelig fenomen som oppstår i geiteverdenen. Ikke alle geiter besvimer. Myotoniske geiter ble introdusert til USA på 1880-tallet.

Hvorfor leker geiter døde når de er redde?

De fleste dyr som opplever frykt får et kjemisk rush som utløser en "fight or flight"-respons. En hypotese for hvorfor besvimende geiter "låser seg" når de er redde, er en cellemutasjon som hindrer dem i å motta dette muskelbevegende kjemikaliet Med andre ord, i stedet for å reagere norm alt, griper musklene deres til.

Anbefalt: