Når ble glødepærer?

Innholdsfortegnelse:

Når ble glødepærer?
Når ble glødepærer?

Video: Når ble glødepærer?

Video: Når ble glødepærer?
Video: Ask History: Who Really Invented the Light Bulb? | History 2024, September
Anonim

Glødelamper lyser veien Lenge før Thomas Edison patenterte -- først i 1879 og deretter et år senere i 1880 -- og begynte å kommersialisere glødepæren hans, ble britiske oppfinnere demonstrerer at elektrisk lys var mulig med lysbuelampen.

Når sluttet vi å bruke glødelamper?

Den 1. januar 2014, i tråd med en lov vedtatt av kongressen i 2007, kan de gamle velkjente glødelampene med wolframglødetråd på 40 og 60 watt ikke lenger være produsert i USA, fordi de ikke oppfyller føderale energieffektivitetsstandarder.

Fases glødepærer ut?

USA opphever et forbud mot energiineffektive lyspærer som skulle komme inn i begynnelsen av 2020.… Mange land har faset ut eldre pærer fordi de sløser med energi. Men det amerikanske energidepartementet sa at forbud mot glødepærer ville være dårlig for forbrukerne på grunn av de høyere kostnadene for mer effektive pærer.

HVILKEN LED-pære er nærmest glødelampen?

LED-produsenten Cree sa denne uken at det hadde blitt det første selskapet som oppfyller standarden, og produserte en pære med en fargegjengivelsesindeks (CRI) på 93 – som nærmer seg kvaliteten på lys fra en 60-watts glødelampe. A CRI-poengsum på 100 er det nærmeste naturlig lys som en pære kan komme.

Hva het lyspærer før LED?

Før det var LED-pærer, var mindre- effektive gløde- og lysstoffrør bærebjelkene i både kommersiell belysning og boligbelysning. I dag går LED-teknologien raskere frem enn noen type lyspære før den.

Anbefalt: