Har linser fiber?

Innholdsfortegnelse:

Har linser fiber?
Har linser fiber?

Video: Har linser fiber?

Video: Har linser fiber?
Video: 22 Продукты с высоким содержанием клетчатки, которые вы должны есть 2024, September
Anonim

Linsen er en spiselig belgfrukt. Det er en ettårig plante kjent for sine linseformede frø. Den er omtrent 40 cm høy, og frøene vokser i belger, vanligvis med to frø i hver. Som en matavling kommer størstedelen av verdensproduksjonen fra Canada og India, og produserer 58 % til sammen av verdens totale.

Er linser en god kilde til fiber?

Linser er rike på kostfiber, både av den løselige og den uløselige typen. De er ufordøyd, noe som betyr at de vil gå ut av kroppen vår. Uløselig fiber oppmuntrer til regelmessig avføring og forhindrer forstoppelse og bidrar til å forhindre tykktarmskreft.

Er kokte linser høye i fiber?

Linser er en utmerket kilde til B-vitaminer, jern, magnesium, kalium og sink. De er også en flott kilde til plantebasert protein og fiber.

Er linser et avføringsmiddel?

En kopp (198 gram) kokte linser inneholder for eksempel 15,6 gram fiber mens 1 kopp (164 gram) kikerter gir 12,5 gram fiber (16, 17). Å spise belgfrukter kan bidra til å øke kroppens produksjon av smørsyre, en type kortkjedet fettsyre som kan fungere som et naturlig avføringsmiddel

Er linser bra for tarmen?

Linser er bra for tarmhelsen, senker blodsukkeret og bekjemper hjertesykdom. Når det gjelder helse, fordi linser er en kilde til prebiotisk fiber, som er typen tarmbakterier foretrekker, kan de bidra til å forbedre tarmhelsen, sier Garrison.

Anbefalt: