Logo no.boatexistence.com

Kan koledokolithiasis forårsake forstoppelse?

Innholdsfortegnelse:

Kan koledokolithiasis forårsake forstoppelse?
Kan koledokolithiasis forårsake forstoppelse?

Video: Kan koledokolithiasis forårsake forstoppelse?

Video: Kan koledokolithiasis forårsake forstoppelse?
Video: Gallstones (cholelithiasis) 2024, Kan
Anonim

Forstoppelse kan forekomme, men sjelden, som en komplikasjon til gallestein, oftest på grunn av pankreatitt eller gallesteinsileus, en ganske sjelden hendelse der en stor gallestein passerer fra galleblæren inn i tarmen og blokkerer strømmen av fordøyd mat fra tynntarmen til tykktarmen (tykktarmen).

Påvirker gallestein avføring?

Galleblæreproblemer fører ofte til endringer i fordøyelsen og avføringen. Uforklarlig og hyppig diaré etter måltider kan være et tegn på kronisk galleblæresykdom. Avføringen kan bli lys eller kalkaktig hvis gallegangene er blokkert.

Kan du ta et avføringsmiddel med gallestein?

Galleblæren vil bare knekke hvis den er blokkert av en gallestein eller hvis den har gallestein i seg og utvikler en alvorlig infeksjon. Da vil du få sterke smerter i R-siden med feber. Laksantia vil ikke ha noen effekt på galleblærens funksjon.

Hvilken farge er avføringen din hvis du har problemer med galleblæren?

Lever- og galleblærelidelser

Gallestein eller slam i galleblæren reduserer mengden galle som når tarmene dine. Ikke bare kan dette forårsake smerte, men det kan også gjøre avføringen din gul.

Svulster magen din av gallestein?

Oppblåsthet, fordøyelsesbesvær, mye vind og magesmerter er alle symptomer på gallestein og ofte relatert til mat. Noen ganger kan en gallestein passere hele veien langs den cystiske kanalen og inn i den vanlige gallegangen.

Anbefalt: