Logo no.boatexistence.com

Er halvledere en handelsvare?

Innholdsfortegnelse:

Er halvledere en handelsvare?
Er halvledere en handelsvare?

Video: Er halvledere en handelsvare?

Video: Er halvledere en handelsvare?
Video: Парусный спорт в шторм и погода в Африке / Подготовка к прохождению (Занзибар-материк) 2024, Kan
Anonim

Selv om halvledere fortsatt er en råvarevirksomhet i hjertet, er sluttmarkedene så mange - PC-er, kommunikasjonsinfrastruktur, bilindustri, forbrukerprodukter osv.

Hvilken sektor faller halvledere inn under?

Halvlederselskaper designer og produserer databrikker og relaterte komponenter. De er en del av teknologisektoren, men er også produsenter, noe som betyr at virksomheten deres er syklisk som enhver annen produksjons- eller råvarevirksomhet.

Hvem er den største halvlederprodusenten?

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., eller TSMC, er verdens største kontraktsprodusent av halvlederbrikkene – ellers kjent som integrerte kretser, eller bare brikker – som driver telefonene våre, bærbare datamaskiner, biler, klokker, kjøleskap og mer. Kundene inkluderer Apple, Intel, Qualcomm, AMD og Nvidia.

Hva er egentlig halvledere?

Halvledere er stoffer med egenskaper et sted mellom dem IC-er (integrerte kretser) og elektroniske diskrete komponenter som dioder og transistorer er laget av halvledere. Vanlige elementære halvledere er silisium og germanium. Silisium er velkjent av disse.

Er halvleder et industrioligopol?

Markedstypen for halvlederleverandører beskrives best som et ikke-samarbeidende, stramt oligopol som er konkurransedyktig, men i stor grad kontrollert av de fire beste firmaene - Samsung Electronics, Intel, SK Hynix og Micron-teknologi.

Anbefalt: