Logo no.boatexistence.com

Har alle en fabella?

Innholdsfortegnelse:

Har alle en fabella?
Har alle en fabella?

Video: Har alle en fabella?

Video: Har alle en fabella?
Video: Ina Wroldsen, Alok - Favela (Lyrics) 2024, Kan
Anonim

Bare noen mennesker har faktisk én, og enda færre har to. Det er anslått at en tredjedel av befolkningen har et fabelbein, og bare halvparten av disse menneskene har en fabella bak hvert kne.

Har alle mennesker en fabella?

Ikke alle mennesker har fabella, og det er sannsynligvis en genetisk komponent som kontrollerer evnen til å danne en - men for de som kan danne en fabella, økte dette mekaniske krefter kan drive formasjonen deres.

Hvor vanlig er en fabella?

Epidemiologi /Etiologi. Tilstedeværelsen av fabella hos mennesker varierer mye og er rapportert i litteraturen til å variere fra 20% til 87% Fabella kan finnes i 10 til 30 prosent av befolkningen, og hvis den er tilstede er det 50 prosent sjanse for at det er bilater alt.

Er du født med en fabella?

Dr Berthaume sa: " Fabella er unike blant bein ved at de kan vises i alle aldre. De er mer vanlige hos eldre individer fordi de kan vises når individer vokser. " Menn hadde litt (3 %) mer sannsynlighet enn kvinner for å ha fabellae.

Hvordan vet du om du har et fabellabein?

Medisinske fagfolk søker etter fabelbeinet ved å palpere på baksiden av kneet og se etter hevelse eller ømhet i området rundt Hvis de tror at fabella virkelig er årsaken, en ultralyd eller magnetisk resonanstomografi (MRI) brukes for å bekrefte diagnosen.

Anbefalt: