Logo no.boatexistence.com

Kan amfetamin forårsake hjerneslag?

Innholdsfortegnelse:

Kan amfetamin forårsake hjerneslag?
Kan amfetamin forårsake hjerneslag?

Video: Kan amfetamin forårsake hjerneslag?

Video: Kan amfetamin forårsake hjerneslag?
Video: Что нужно знать о болезненных проблемах с мочевым пузырем! 2024, Juni
Anonim

risikoen for hjerneslag er fire ganger høyere hos amfetaminbrukere enn hos ikke-brukere, og det hemoragiske hjerneslaget kan forekomme dobbelt så ofte, som for kokainbrukere [29].

Hva slags medisiner forårsaker hjerneslag?

De viktigste illegale stoffene forbundet med hjerneslag er kokain, amfetamin, ecstasy, heroin/opiater, fencyklidin (PCP), lysergsyredietylamid (LSD) og cannabis/marihuana. Tobakk og etanol er også assosiert med hjerneslag, men vil ikke bli diskutert her.

Kan Adderall-misbruk forårsake hjerneslag?

Fysiske bivirkninger av Adderall

Stimulanter som Adderall øker kroppstemperatur, hjertefrekvens og blodtrykk, og gjentatt bruk eller misbruk, spesielt i høye doser, kan skape en rekke medisinske problemer fraet slag til et anfall til et hjerteinfarkt.

Kan narkotikamisbruk forårsake hjerneslag?

Narkotikamisbrukere har en økt risiko for både hemorragisk og iskemisk hjerneslag I geografiske områder med høy forekomst av ulovlig narkotikabruk er narkotikamisbruk en hyppig årsak til hjerneslag hos unge voksen. De ulovlige stoffene som oftest assosieres med hjerneslag, er psykomotoriske sentralstimulerende midler, som amfetamin og kokain.

Kan sentralstimulerende midler forårsake hjerneslag?

Menneskelig bildediagnostikk og obduksjonsundersøkelse, samt laboratoriedyrmodeller, tyder på at sentralstimulerende stoffer, som kokain og amfetamin, kan produsere slag ved direkte effekter på hjernesirkulasjonen, inkludert forhøyet blodtrykk, vaskulitt og cerebral vasospasme.

Anbefalt: