Er symbicort et kortikosteroid?

Innholdsfortegnelse:

Er symbicort et kortikosteroid?
Er symbicort et kortikosteroid?

Video: Er symbicort et kortikosteroid?

Video: Er symbicort et kortikosteroid?
Video: Symbicort turbuhaler how to use: Uses, Dosage, Side Effects, Contraindications 2024, September
Anonim

Symbicort er en kombinasjonsinhalator som inneholder to medisiner: et kortikosteroid («steroid») kjent som budesonid som reduserer lungebetennelse, og en langtidsvirkende inhalert bronkodilatator som slapper av muskler i luftveiene for å forbedre pusten din.

Betraktes Symbicort som et kortikosteroid?

Symbicort inneholder to aktive ingredienser: budesonid og formoterol. Budesonid tilhører en klasse med medisiner k alt kortikosteroider. (En klasse med medisiner er en gruppe medikamenter som virker på lignende måte.) Budesonid bidrar til å redusere irritasjon i lungene.

Hva er bivirkningene ved langtidsbruk av Symbicort?

SYMBICORT kan forårsake alvorlige bivirkninger, inkludert:

  • Bruk av for mye LABA-medisin kan forårsake brystsmerter, rask og uregelmessig hjerterytme, skjelving, økt blodtrykk, hodepine eller nervøsitet.
  • Soppinfeksjon i munnen eller halsen (trost).
  • Lungebetennelse og andre nedre luftveisinfeksjoner.

Er albuterol et kortikosteroid?

Nei, albuterol er ikke et steroid. Albuterol er en beta-agonist. Legemidlet virker ved å feste seg til beta-reseptorer (dokkingstasjoner) i luftveiene dine. Dette hjelper til med å slappe av musklene i luftveiene, og gjør det lettere for deg å puste.

Hvilken klasse medikament er albuterol?

Albuterol er i en klasse med medisiner som heter bronkodilatatorer. Den virker ved å slappe av og åpne luftpassasjer til lungene for å gjøre pusten lettere.