Logo no.boatexistence.com

Har peltier polaritet?

Innholdsfortegnelse:

Har peltier polaritet?
Har peltier polaritet?

Video: Har peltier polaritet?

Video: Har peltier polaritet?
Video: Cómo hacer una incubadora casera fácil 2024, Kan
Anonim

De er polariserte, men det eneste "dårlige" med å snu polariteten er at den varme siden blir kald og omvendt. Så du kan bruke den ene siden av en peltier som varmeapparat eller kjøler ved ganske enkelt å snu polariteten.

Hva skjer hvis du snur polariteten på en Peltier?

Reversering av polariteten vil bytte hvilken side som er varm og hvilken som er kald, slik at du for eksempel kan varme og avkjøle innsiden av en boks med én Peltier. En enkel DPDT-svitsj kan brukes til dette, eller hvis du foretrekker å gjøre det elektronisk, vil en H-Bridge fungere.

Er Peltier-enheter reversible?

Joule-oppvarming, varmen som genereres når en strøm passerer gjennom et ledende materiale, kalles vanligvis ikke en termoelektrisk effekt. Peltier–Seebeck- og Thomson-effektene er termodynamisk reversible, mens Joule-oppvarming ikke er det.

Hvilken side av Peltier er kald?

Plasser modulen på en flat overflate slik at ledningene peker mot deg med den positive (røde) ledningen på venstre side og den negative (svarte) ledningen på høyre side. I denne retningen vil den kalde siden vende ned og den varme siden vende opp mot deg.

Er termoelektriske kjølere reversible?

Ja. En av fordelene med TE-teknologi er at du kan bytte retning på varmepumping ved ganske enkelt å snu polariteten til den påførte spenningen - du får oppvarming med én polaritet, kjøling med den andre.

Anbefalt: