Logo no.boatexistence.com

Hvor er medullærkanalen?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er medullærkanalen?
Hvor er medullærkanalen?

Video: Hvor er medullærkanalen?

Video: Hvor er medullærkanalen?
Video: Medullary Infarct 2024, Juli
Anonim

Ligger i hovedskaftet til et langt bein (diaphysis diaphysis Diafysen er hoved- eller midtseksjonen (skaftet) av et langt bein Den består av kortik alt bein og vanligvis inneholder benmarg og fettvev (fett). Det er en midtrørformet del som består av kompakt bein som omgir et sentr alt marghule som inneholder rød eller gul marg. https://en.wikipedia.org › wiki › Diaphysis

Diaphysis - Wikipedia

) (består for det meste av kompakt bein), medullærhulen har vegger som består av svampete bein (sponsøst bein) og er foret med en tynn, vaskulær membran (endosteum endosteum Endosteum (flertall endostea) er en tynn vaskulær membran av bindevev som kler den indre overflaten av beinvevet som danner medullærhulen til lange beinDenne endosteale overflaten resorberes vanligvis under lange perioder med underernæring, noe som resulterer i mindre kortikal tykkelse. https://en.wikipedia.org › wiki › Endosteum

Endosteum - Wikipedia

). Imidlertid er medullærhulen området inne i ethvert bein (langt, flatt osv.)

Hvor er medullærkanalen funnet og hva inneholder den?

medullærhule: Medullærhulen, også kjent som marghulen, er det sentrale hulrommet i benskaft der rød benmarg og/eller gul benmarg (fettvev) lagres.

Hva er en medullærkanal?

Medisinsk definisjon av medullærkanal

: marghulen i et bein.

Hvor er medullærhulen funnet og hva er den fylt med?

Gross Anatomy of Bone

Diafysen er det rørformede skaftet som går mellom den proksimale og distale enden av beinet. Det hule området i diafysen kalles medullærhulen, som er fylt med gul margVeggene til diafysen er sammensatt av tett og hardt kompakt bein.

Hva er medullærkanalen fylt med?

Medullærhule - inne i skaftet. Hos voksne fylt med gul marg, hos nyfødte er den fylt med rød marg. Epifyse - forstørret ende, svampete bein med et tynt dekke av kompakt bein.

Anbefalt: