Når levde algonquins?

Innholdsfortegnelse:

Når levde algonquins?
Når levde algonquins?

Video: Når levde algonquins?

Video: Når levde algonquins?
Video: ХАШЛАМА И ШАШЛЫКИ в ГОСТЯХ у @SERGOPUDRA Шашлык из курицы, хашлама на пиве 2024, Oktober
Anonim

Arkeologisk informasjon indikerer at Algonquin-folk har levd i Ottawa-dalen i minst 8 000 år før europeerne ankom Nord-Amerika.

Når slo Algonquins seg ned?

Med start i 1721 begynte mange kristne Algonquiner å bosette seg for sommeren ved Kahnesatake, nær Oka. Mohawk Nation ble da ansett som en av de syv nasjonene i Canada. Algonquin-krigere fortsatte å kjempe i allianse med Frankrike frem til den britiske erobringen av Quebec i 1760, under syvårskrigen.

Hvor bodde Algonquins?

Algonquin, nordamerikansk indianerstamme av nært beslektede Algonquian-talende band som opprinnelig bodde i de tette skogområdene i dalen til Ottawa-elven og dens sideelver i dagens Quebec og Ontario, Canada.

Hvor mange Algonquins er det igjen?

For tiden er det ti anerkjente Algonquin First nasjoner med en total befolkning på rundt elleve tusen. Ni av disse samfunnene er i Quebec: Kitigan Zibi, Barriere Lake, Kitcisakik, Lac Simon, Abitibiwinni, Long Point, Timiskaming, Kebaowek og Wolf Lake. Pikwakanagan er i Ontario.

Er Algonquin en førstenasjon?

Algonquin er urfolk som tradisjonelt har okkupert deler av det vestlige Quebec og Ontario, sentrert rundt Ottawa-elven og dens sideelver. Algonquin må ikke forveksles med Algonquian, som refererer til en større språklig og kulturell gruppe, inkludert First Nations som Innu og Cree.

Anbefalt: