Logo no.boatexistence.com

Hvor kommer insipidus fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer insipidus fra?
Hvor kommer insipidus fra?

Video: Hvor kommer insipidus fra?

Video: Hvor kommer insipidus fra?
Video: Как предотвратить появление опухолей? 3 метода воздействия 2024, Kan
Anonim

Diabetes insipidus er forårsaket av problemer med et kjemikalie k alt vasopressin (AVP), som også er kjent som antidiuretisk hormon (ADH). AVP produseres av hypothalamus og lagres i hypofysen til det trengs. Hypothalamus er et område av hjernen som styrer humør og appetitt.

Hvor kommer ordet insipidus fra?

"Insipidus" kommer fra latinsk språk insipidus (smakløst), fra latin: in- "ikke" + sapidus "velsmakende" fra sapere "ha en smak" - hele betydningen er "mangler smak eller smak; ikke velsmakende ".

Hva betyr insipidus på gresk?

Diabetes insipidus (DI) stammer fra det greske ordet diabinein for «strømme gjennom» og det latinske ordet insapere for «ikke-søt-smakende»; dette skiller den fra en annen polyurisk lidelse, diabetes mellitus ("som honning").

Hvorfor kalles diabetes insipidus insipidus?

DI forårsaket av mangel på ADH kalles sentral diabetes insipidus. Når DI er forårsaket av at nyrene ikke reagerer på ADH, kalles tilstanden nefrogen diabetes insipidus. Nefrogene betyr relatert til nyren.

Kan det å drikke for mye vann forårsake diabetes insipidus?

Dipsogen diabetes insipidus er ikke relatert til ADH, og er forårsaket av å drikke for mye væske. Det oppstår når mekanismen som får en person til å føle seg tørst er skadet, slik at personen føler seg tørst selv når væske ikke er nødvendig.

Anbefalt: