Logo no.boatexistence.com

Hadde leiegårder vinduer?

Innholdsfortegnelse:

Hadde leiegårder vinduer?
Hadde leiegårder vinduer?

Video: Hadde leiegårder vinduer?

Video: Hadde leiegårder vinduer?
Video: Что посмотреть в Польше. Петркув-Трыбунальский, Лодзинское воеводство 2024, Kan
Anonim

Du har sikkert sett bilder av disse innvendige vinduene i gamle leiligheter. … De ble pålagt av en bylov fra 1800-tallet som krever at leiegårder har kryssventilasjon for å redusere spredningen av sykdommer som tuberkulose – den dødelige «hvite pesten, hvit pest På 1700-tallet hadde tuberkulose en dødelighet på høye som 900 dødsfall (800–1000) per 100 000 innbyggere per år i Vest-Europa, inkludert steder som London, Stockholm og Hamburg. Tilsvarende dødsrate fant sted i Nord-Amerika. https://en.wikipedia.org › wiki › History_of_tuberculosis

Tuberkulosens historie - Wikipedia

» ikke uvanlig i fattige nabolag.

Hadde leiegårder vinduer?

Leveforholdene var beklagelige: Bygget tett sammen, leilighetene manglet vanligvis tilstrekkelige vinduer, noe som gjorde dem dårlig ventilerte og mørke, og de var ofte i forfall. Skadedyr var et vedvarende problem ettersom bygninger manglet skikkelige sanitæranlegg.

Hadde manualleiligheter vinduer?

Selv om hantelen ga ett vindu per rom og luftsjakter slapp lys og luft inn i gulvene i leiegårdsbygninger på grunn av de smale sjaktene og høyden på bygningene, skaftene "bare [ble] en stillestående brønn med dårlig luft." Mer seriøst, "leiere bruker ofte luftakselen som en …

Hva hadde ikke leiegårdene?

Dyrt moderne bekvemmeligheter som innendørs rørleggerarbeid og heiser var ikke inkludert i de billig bygde leiegårdene. Gangbelysning var sjelden, noe som tvang leietakere til å klatre opp trapper i mørket, eller klatre ned i mørket for å komme til utedoene som ligger på baksiden av tomten.

Hvordan var innsiden av en leiegård?

Kjent som leiegårder, var disse smale, lave leilighetsbyggene – mange av dem konsentrert i byens Lower East Side-nabolag – altfor ofte trange, dårlig opplyst og manglet innendørs rørleggerarbeid og skikkelig ventilasjon.

Anbefalt: