Logo no.boatexistence.com

Hvor begynner brystryggen?

Innholdsfortegnelse:

Hvor begynner brystryggen?
Hvor begynner brystryggen?

Video: Hvor begynner brystryggen?

Video: Hvor begynner brystryggen?
Video: How To Cure Plantar Fasciitis FAST & FOREVER [Heel Pain & Heel Spurs] 2024, Juli
Anonim

Den delen av ryggraden som kalles thoraxcolumna begynner under cervicalcolumn (C7, nakke), omtrent på skuldernivå og fortsetter nedover til den når første nivå av korsryggen (L1, korsrygg). Tolv ryggvirvler, nummerert T1 til T12 fra topp til bunn, utgjør brystryggraden.

Hvor er brystryggraden din?

Brystryggsøylen er plassert i øvre og midtre del av ryggen Tolv ryggvirvler er plassert i brystryggraden og er nummerert T-1 til T-12. Hvert tall tilsvarer nervene i den delen av ryggmargen: T-1 til T-5 nerver påvirker muskler, øvre bryst, midt på ryggen og magemusklene.

Hvor slutter brystryggraden?

Sett fra siden danner brystryggradens ryggvirvler en kyfotisk kurve som går fra T1 til T12, der ryggraden buer utover mot baksiden av kroppen for å tillate mer plass til de indre organene som hjertet og lungene som ligger inne i brystkassen.

Hvor begynner og slutter ryggraden?

Ryggmargen begynner i bunnen av hjernestammen (ved området som kalles medulla oblongata) og ender i korsryggen, ettersom den smalner av og danner en kjegle k alt conus medullaris.

Hvor slutter nakkesøylen og begynner brystkassen?

Cervical ryggraden består av de første syv ryggvirvlene i ryggraden. Den starter like under skallen og slutter like over brystryggen.

Anbefalt: