Er peritonsillær abscess vanlig?

Innholdsfortegnelse:

Er peritonsillær abscess vanlig?
Er peritonsillær abscess vanlig?

Video: Er peritonsillær abscess vanlig?

Video: Er peritonsillær abscess vanlig?
Video: Big Abscess in the ER 2024, September
Anonim

Peritonsillær abscess er den vanligste dype infeksjonen i hodet og nakken, som forekommer hovedsakelig hos unge voksne. Diagnose stilles vanligvis på grunnlag av klinisk presentasjon og undersøkelse.

Hvordan utelukker du en peritonsillær abscess?

A lege vil undersøke munnen og halsen for å diagnostisere en peritonsillær abscess. De kan vanligvis identifisere denne tilstanden med en visuell inspeksjon. For å hjelpe til med undersøkelsen, vil legen sannsynligvis bruke et lite lys og en tungepressor. Hevelse og rødhet på den ene mandlen kan tyde på en abscess.

Hvorfor er peritonsillær abscess vanlig hos voksne?

Årsaker til en peritonsillær abscess

En peritonsillær abscess er oftest en komplikasjon til tonsillittBakteriene som er involvert ligner på de som forårsaker halsbetennelse. Streptokokkbakterier forårsaker oftest en infeksjon i bløtvevet rundt mandlene (vanligvis bare på den ene siden).

Hvorfor får jeg peritonsillær abscess?

Peritonsillær abscess er oftest sett på som en komplikasjon av betennelse i mandlene (ubehandlet eller kronisk). Faktorer som kan sette deg i fare for peritonsillær abscess inkluderer: Infeksiøs mononukleose (også kjent som mono eller kyssesyken) Tanninfeksjon (som tannkjøttinfeksjoner: periodontitt og gingivitt)

Hvem er i faresonen for peritonsillær abscess?

Peritonsillær abscess er den vanligste dype infeksjonen i hode og nakke hos unge voksne, til tross for utstrakt bruk av antibiotika for behandling av betennelse i mandlene og faryngitt. Denne infeksjonen kan forekomme i alle aldersgrupper, men den høyeste forekomsten er hos voksne i alderen 20 til 40 år

Anbefalt: