Logo no.boatexistence.com

Hvorfor kommer ganglioner tilbake?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kommer ganglioner tilbake?
Hvorfor kommer ganglioner tilbake?

Video: Hvorfor kommer ganglioner tilbake?

Video: Hvorfor kommer ganglioner tilbake?
Video: Ganglion Cyst, Causes, Sign and Symptoms, Diagnosis and Treatment. 2024, Kan
Anonim

Hva forårsaker ganglioncyster? En ganglioncyste starter når væsken lekker ut av en ledd- eller senetunnel og danner en hevelse under huden. Årsaken til lekkasjen er generelt ukjent, men kan skyldes traumer eller underliggende leddgikt.

Hvorfor kommer ganglioncysten min tilbake?

Ganglion-cyster kan vokse tilbake etter behandling Dette er mindre sannsynlig hvis cystene dine ble fjernet kirurgisk i stedet for aspirert med en nål. Noen estimater tyder på at rundt halvparten av pasientene som gjennomgår nålespirasjon kan forvente et tilbakefall. Siden årsaken til ganglioncyster er ukjent, er forebygging umulig.

Hvordan stopper du Ganglions fra å komme tilbake?

Legen din vil bruke en kanyle og sprøyte for å fjerne så mye av innholdet i gangliet som mulig. Noen ganger injiseres området også med en dose steroidmedisiner for å forhindre at gangliet kommer tilbake, selv om det ikke er noen klare bevis for at dette reduserer risikoen for at det kommer tilbake.

Hvorfor er jeg så utsatt for ganglioncyster?

Risikofaktorer

Overbruk: Folk som bruker visse ledd kraftig kan ha større sannsynlighet for å utvikle ganglioncyster. Kvinnelige gymnaster, for eksempel, kan være spesielt utsatt for å utvikle disse cystene. Ledd- eller seneskade: Minst 10 % av ganglioncystene vises i et område som har pådratt seg en skade.

Hvilken prosent av ganglioncystene kommer tilbake?

Eller du kan få den skåret ut igjen. Tilbakefall forekommer, selv med erfarne håndkirurger. Den publiserte gjentaksfrekvensen er six percent. Hvis du fikk den fjernet av en annen enn en erfaren håndkirurg, er det kanskje på tide å se en.

Anbefalt: