Kan du redusere alkener?

Innholdsfortegnelse:

Kan du redusere alkener?
Kan du redusere alkener?

Video: Kan du redusere alkener?

Video: Kan du redusere alkener?
Video: Reducing Alkenes to Alkanes 2024, Oktober
Anonim

Lithiumaluminium hydrid reduserer ikke enkle alkener eller arener. Alkyner reduseres bare hvis en alkoholgruppe er i nærheten. Det ble observert at LiAlH4 reduserer dobbeltbindingen i N-allylamidene.

Hvorfor kan LiAlH4 redusere alkener?

LiAlH4 er en ganske hard nukleofil reduksjonsmiddel (HSAB-prinsippet) som betyr at den reagerer med elektrofiler, og alkener er ikke elektrofiler. Hovedårsaken er at Al må fjerne hydridet. … Men karbonet bundet til alkoholen kan ikke ta på seg et hydrid.

Kan LAH redusere dobbeltbindinger?

Litiumaluminiumhydrid, LAH-reagens kan ikke redusere en isolert ikke-polar multippelbinding som C=C. Imidlertid kan dobbelt- eller trippelbindingene i konjugering med de polare multiple bindingene reduseres.

Hva reduserer LAH?

Litiumaluminiumhydrid

LiAlH4 er et sterkt, uselektivt reduksjonsmiddel for polare dobbeltbindinger, lettest tenkt på som en kilde til H-. Det vil redusere aldehyder, ketoner, estere, karboksylsyreklorider, karboksylsyrer og til og med karboksylats alter til alkoholer.

Er LAH det samme som LiAlH4?

Illustrated Glossary of Organic Chemistry - Lithium aluminium hydride (LiAlH4; LAH) Lithium aluminium hydride (LiAlH4; LAH): A hydridkilde brukt primært for reduksjon av karbonylforbindelser. … Litiumaluminiumhydrid reduserer en keton til en sekundær alkohol. Litiumaluminiumhydrid reduserer en ester til to alkoholer.

Anbefalt: