Logo no.boatexistence.com

Hva er isotopseparasjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er isotopseparasjon?
Hva er isotopseparasjon?

Video: Hva er isotopseparasjon?

Video: Hva er isotopseparasjon?
Video: Los Alamos Scientific Laboratory Presents: Laser Isotope Separation 2024, Kan
Anonim

Isotopseparasjon er prosessen med å konsentrere spesifikke isotoper av et kjemisk grunnstoff ved å fjerne andre isotoper. Bruken av de produserte nuklidene er forskjellig. Den største varianten brukes i forskning. Målt i tonnasje er det å skille naturlig uran til anriket uran og utarmet uran den største applikasjonen.

Hvordan skilles isotoper?

STATISTISKE METODER GENERELT

De seks metodene for isotopseparasjon vi har beskrevet så langt ( diffusjon, destillasjon, sentrifugering, termisk diffusjon, utvekslingsreaksjoner og elektrolyse) har alle blitt prøvd med en viss grad av suksess på enten uran eller hydrogen eller begge deler.

Hva er elektromagnetisk isotopseparasjon?

En av de tidligste vellykkede anrikningsteknikkene var elektromagnetisk isotopseparasjon (EMIS), hvor store magneter brukes til å skille ioner av de to isotopene … I uran EMIS-prosessen, uranioner genereres i et evakuert rom (k alt en "tank") som er plassert i et sterkt magnetfelt.

Hvorfor er isotoper vanskelig å skille?

Å skille forskjellige versjoner av grunnstoffer-isotoper-er en uutholdelig vanskelig oppgave: De forskjeller med bare ett eller to ekstra nøytroner, en uendelig liten forskjell i masse. … De få nøytronenes forskjell i en isotop kan gjøre en verden av forskjell for dens nytte.

Kan isotoper skilles ved hjelp av fysiske egenskaper?

Teorien bak isotopseparasjon ligger innenfor forskjellige fysiske egenskaper mellom isotoper relatert til deres respektive masser. … Andre inkluderer manipulering av isotopmassen gjennom forskjellige prosesser som vil oppnå separasjon (gassentrifuge).

Anbefalt: