Logo no.boatexistence.com

Hvordan fungerer en perforeringspistol?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer en perforeringspistol?
Hvordan fungerer en perforeringspistol?

Video: Hvordan fungerer en perforeringspistol?

Video: Hvordan fungerer en perforeringspistol?
Video: Hvordan fungerer en murrillefræser? 2024, Kan
Anonim

Det primære formålet med en perforeringspistol er å gi effektiv strømningskommunikasjon mellom det forede brønnhullet og et produktivt reservoar For å oppnå dette "slår" perforeringspistolen et perforeringsmønster gjennom foringsrøret og sementkappen og inn i den produktive formasjonen.

Hva er de to primære klassifiseringene av perforeringsvåpen?

Perforeringspistoler kommer i en rekke størrelser og konfigurasjoner. De to primære kategoriene av våpensystemer er gjennomgående rørpistoler og hule-bærer-, eller foringsrør, våpen (nedenfor). Hulepistoler er større enn gjennomgående rørpistoler og muliggjør større ladninger, flere fase alternativer og høyere skuddtetthet.

Hva er en jet-perforeringspistol?

Den formede ladnings- eller "jet"-perforatoren bruker en liten mengde høyeksplosiv og en nøye utformet kasse og foring for å lage en fokusert trykkstans som er svært effektiv i piercing av stål, sement og stein. … Hele sekvensen av den eksplosive hendelsen må utføres i høy rekkefølge.

Hva er perforeringsoperasjon?

Perforering er en prosess som brukes til å etablere en strømningsbane mellom det nære reservoaret og brønnhullet. Det innebærer norm alt å starte et hull fra brønnhullet gjennom foringsrøret og eventuell sementkappe inn i produksjonssonen.

Hvorfor perforeres oljebrønner?

Perforeringsoperasjon er et elementært nøkkeltrinn i prosessen med å fullføre brønnen. Det innebærer laging av en strømningsbane mellom reservoaret og brønnhullet for innstrømningen av reservoarvæsken inn i brønnhullet. … Under perforering dannes en strømningsbane ved hjelp av høyenergidetonasjon ved hjelp av spesialformede ladninger.

Anbefalt: