Logo no.boatexistence.com

Hvor er amalgamfylling?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er amalgamfylling?
Hvor er amalgamfylling?

Video: Hvor er amalgamfylling?

Video: Hvor er amalgamfylling?
Video: Removing a silver filling. #silverfilling #amalgam #cavity #dentist 2024, Kan
Anonim

Ved plassering av tannamalgam borer tannlegen først tannen for å fjerne forråtnelsen og former deretter tannhulen for plassering av amalgamfyllingen. Deretter, under passende sikkerhetsforhold, blander tannlegen den innkapslede pulverlegeringen med det flytende kvikksølvet for å danne en amalgamkitt.

Hvor er amalgamfyllinger forbudt?

Food and Drug Administration (FDA) har allerede beordret forbudet, med tanke på mulig skade av disse fyllingene. I dokumentet som FDA la ut, forbudt amalgamfyllinger i europeiske land som Norge, Danmark og Sverige På samme måte ga EU også ut en uttalelse som ber om forbud mot det samme materialet.

Bruker tannleger fortsatt amalgamfyllinger?

For tiden er det millioner av amalgam tannfyllinger i bruk, og de blir fortsatt plassert på tannlegeskoler, klinikker og sykehus over hele verden. De anses som trygge og stabile, men bruken deres fortsetter å bli diskutert, sier tannlege Nathan Janowicz, DMD.

Brukes kvikksølvfyllinger fortsatt i Storbritannia?

Dental amalgam er fortsatt mye brukt i Storbritannia og er faktisk standardvalget for fyllmateriale i de fleste situasjoner.

Brukes amalgamfyllinger fortsatt i Australia?

Selv om eksponering for kvikksølv kan være giftig, er amalgam trygt og effektivt å bruke for de fleste Australian Dental Association fortsetter å støtte bruken av amalgamfyllinger. De foreslår imidlertid å minimere bruken til gravide eller ammende kvinner, barn og personer med nyresykdom.

Anbefalt: