Logo no.boatexistence.com

Hva er shibboleth-pålogging?

Innholdsfortegnelse:

Hva er shibboleth-pålogging?
Hva er shibboleth-pålogging?

Video: Hva er shibboleth-pålogging?

Video: Hva er shibboleth-pålogging?
Video: SAML SSO with Shibboleth 2024, Kan
Anonim

Shibboleth er et enkelt påloggingssystem for datanettverk og Internett Det lar folk logge på med bare én identitet til ulike systemer som drives av forbund av forskjellige organisasjoner eller institusjoner. Forbundene er ofte universiteter eller offentlige tjenesteorganisasjoner.

Hva brukes Shibboleth til?

Shibboleth er et " føderert" identitetsadministrasjonssystem. Det gir en felles metode for autentisering og autorisasjon til en rekke leverandører som alle er medlemmer av en felles "føderasjon ".

Hvem bruker Shibboleth?

Shibboleth har vært i forkant av programvare for identitetshåndtering siden tidlig på 2000-tallet. Siden den gang har akademiske institusjoner, identitetsforbund og kommersielle organisasjoner over hele verden tatt i bruk det som sin identitetsløsning.

Hva er Shibboleth i sikkerhet?

Shibboleth er nøkkelen som sikkert autentiserer identiteter i InCommon Federation. Det er en enkeltpåloggingsløsning (SSO) som lar ledelsen ta informerte autorisasjonsbeslutninger på en personvernbevarende måte.

Hva er forskjellen mellom SAML og Shibboleth?

SAML er en protokolldefinisjon - du kan ikke bruke den som sådan - det er et dokument. OpenSAML er en implementering av SAML-protokollen. Shibboleth er en identitetsleverandør som bruker OpenSAML for å levere SAML-funksjonaliteten.

Anbefalt: