Logo no.boatexistence.com

På innløselige preferanseaksjer?

Innholdsfortegnelse:

På innløselige preferanseaksjer?
På innløselige preferanseaksjer?

Video: På innløselige preferanseaksjer?

Video: På innløselige preferanseaksjer?
Video: Kjøpe foretrukne aksjer 2024, Kan
Anonim

Innløselige preferanseaksjer er de type preferanseaksjer utstedt til aksjonærer som har en konverterbar opsjon innebygd, noe som betyr at de kan innløses senere av selskapet. Det er en av metodene som selskaper omfavner for å returnere kontanter til de eksisterende aksjonærene i selskapet.

Hvordan behandles innløselige preferanseaksjer?

Innløselige preferanseaksjer behandles som lån og er inkludert som langsiktig gjeld i balansen. Men hvis innløsningen forfaller innen 12 måneder, vil preferanseaksjene bli klassifisert som kortsiktig gjeld.

Hva er innløselige og ikke-innløselige preferanseaksjer?

Innløselige preferanseaksjer gir selskaper muligheten til å kjøpe tilbake når som helst innen forfallsperioden, ved å gi melding til aksjonærene. Uinnløselige preferanseaksjer gir ikke det utstedende selskapet noen mulighet til å kjøpe tilbake aksjene.

Hva er innløselige aksjer?

Innløselige aksjer er aksjer som kan kjøpes tilbake av det utstedende selskapet på eller etter en forhåndsbestemt dato eller etter en spesifikk hendelse Disse aksjene har en innebygd kjøpsopsjon som gjør det mulig for utstederen å bytte aksjene mot kontanter på et forhåndsbestemt tidspunkt i fremtiden.

Er innløselige preferanseaksjer gjeld eller egenkapital?

rettslig form. I henhold til IAS 32 kan preferanseaksjer klassifiseres som equity, liability, eller en kombinasjon av de to. … For eksempel kan en preferanseaksje som kun kan innløses på innehaverens anmodning regnskapsføres som gjeld selv om den juridisk sett er en andel av utstederen.

Anbefalt: