Seirer Guds barmhjertighet over dommen?

Innholdsfortegnelse:

Seirer Guds barmhjertighet over dommen?
Seirer Guds barmhjertighet over dommen?

Video: Seirer Guds barmhjertighet over dommen?

Video: Seirer Guds barmhjertighet over dommen?
Video: The Musical Divine Mercy Chaplet ~ Julie Carrick 2024, September
Anonim

Men jeg har også gode nyheter til deg: Som Jakob 2:13 sier, " Barmhjertighet seier over dommen" … Herren regjerer for alltid; han har etablert sin trone til dom. Han skal dømme verden i rettferdighet; han skal styre folkene med rettferdighet. Herren er en tilflukt for de undertrykte, en festning i trengsels tider.

Hva gjør Guds barmhjertighet?

Men Bibelen definerer også barmhjertighet utover tilgivelse og tilbakeholdelse av straff. Gud viser sin barmhjertighet for de som lider gjennom helbredelse, trøst, lindring av lidelse og omsorg for dem i nød. Han handler av medfølelse og handler med barmhjertighet.

Hva sier Jesus om den endelige dommen?

Etter dommen vil de rettferdige gå til sin evige belønning i himmelen, og de forbannede vil dra til helvete (se Matteus 25)." de onde og de gode, de rettferdige og de ugudelige" (se Sauene og Bukkene).

Hva sier Gud om å være dømmende?

Bibelen advarer dømmende mennesker om at de vil bli dømt etter samme mål som de dømmer andre med (Matteus 7:2). Femte Mosebok 1:17 antyder at dommen bare tilhører Gud, ikke mennesker. I stedet for å være fordømmende, instruerer Bibelen folk til å ha medfølelse og empati for andre (Efeserne 4:32).

Hva betyr det å dømme i Bibelen?

I Johannes 7 sier Jesus at vi skal "dømme med rett dom" og ikke "etter tilsynelatende" (Joh 7:14). Meningen med dette er at vi skal dømme bibelsk, ikke verdslig … Nei, Jesus sier at synden først bør konfronteres privat "mellom deg og ham alene" (v.15).

Anbefalt: