Hva er spydkast?

Innholdsfortegnelse:

Hva er spydkast?
Hva er spydkast?

Video: Hva er spydkast?

Video: Hva er spydkast?
Video: Spydkast utenfor regionen 2024, Oktober
Anonim

Spydkastet er et friidrettsarrangement der spydet, et spyd på omtrent 2,5 m lengde, kastes. Spydkasteren får fart ved å løpe innenfor et forhåndsbestemt område. Spydkast er en begivenhet for både tikamp for menn og syvkamp for kvinner.

Hvordan spilles spydkast?

Spydkasting involverer et spydlignende redskap som kastes med en over-skulderbevegelse ved… Etter et kort løp kastes spydet rett frem med en over- skulderbevegelsen inn i en 29°-sektor markert på feltet. Den må lande punktet først.

Hva er bruken av spydkast?

Spyd eller spydkast er en del av friidrettsarrangementet. Et spyd eller et spyd på omtrent 8 fot er brukes til å kaste for maksimal avstandDeltakeren løper først innenfor et forhåndsbestemt område og kaster deretter spydet. Spyd er en del av tikamp for menn og syvkamp for kvinner. …

Hvorfor er spydkast en sport?

History of Javelin Throw

Spydet som en sport stammer fra spydets daglige bruk i jakt og kamp Det var populært i antikkens Hellas og ble inkludert i Olympiske leker som en del av femkampen i 708 f. Kr. … Spydet for menn ble modifisert i 1986, med tyngdepunktet forskjøvet fire cm fremover.

Hvem oppfant spydkast?

Oppfinneren av den moderne spydkastteknikken er Eric Lemming fra Sverige. Fra 1900 til 1912 deltok han i forskjellige olympiske leker og vant flere gull i freestyle spyd og 1912 i spydkast.

Anbefalt: