Logo no.boatexistence.com

Hva betyr krypfôring?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr krypfôring?
Hva betyr krypfôring?

Video: Hva betyr krypfôring?

Video: Hva betyr krypfôring?
Video: Hva du betyr 2024, Kan
Anonim

Krypfôring er en metode for å supplere kostholdet til ungdyr, først og fremst hos oksekalver, ved å tilby fôr til dyr som fortsatt ammer. Krypfôr tilbys noen ganger til svin, og det er mulig med ledsagende beitedyr som sauer og geiter.

Hva menes med krypfôring?

Krypfôring er praksisen med å gi et solid fôr til smågriser mens de dier søya og forbereder fordøyelsessystemet for avvenning. Krypfôring initierer og fremmer utvikling av tarm- og fordøyelsesenzymer, som gjør at grisungen kan fordøye næringsstoffer fra andre matkilder enn melk.

Hva er hensikten med å bruke krypfeed?

Den viktigste funksjonen til krypfôr med høyt proteininnhold er å øke fordøyelighet og fôropptak. Dette alternativet vil være mer fordelaktig når proteinprisene er lave eller når det er rikelig med lavkvalitetsfôr og et proteintilskudd er nødvendig for å maksimere ytelsen.

Hva er krypfôring hos smågriser?

Krypfôring er praksisen med å introdusere fast fôr til griser før de avvennes. … For å supplere forhåndsavvente smågriser med et solid kosthold mens de dier. For å skape spisere ved avvenning.

Når bør jeg begynne å mate?

Du kan introdusere krypfôr til kalver ved en tidlig alder. En kalvs vom er imidlertid ikke i stand til å bryte ned fôr før den er 2 måneder gammel. Forutsatt en 30-dagers avvenningsperiode, gir krypfôring av kalver ved 3-4 måneders alder dem omtrent 80-120 dager på fôr før avvenning.

Anbefalt: