Logo no.boatexistence.com

Hvilken tvilling og jord for belysning?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken tvilling og jord for belysning?
Hvilken tvilling og jord for belysning?

Video: Hvilken tvilling og jord for belysning?

Video: Hvilken tvilling og jord for belysning?
Video: Посейте эти цветы сразу в сад они будут цвести каждый год все лето 2024, Kan
Anonim

Du finner tvillingkjerner og jordkabler brukt over hele hjemmet ditt i en rekke størrelser. 2,5 mm brukes vanligvis til bak stikkontakter, mens 1-1,5mm oftest brukes til lys (avhengig av hvor mange lys du har i en krets).

Kan du bruke 1.5 tvilling og jord til belysning?

Lyskretser kjøres vanligvis i 1 mm2 to-kjerne-og-jord-kabel, men spesielt lange kretser kan bruke 1,5 mm2 kabel for å kompensere for spenningsfallet som oppleves på lang kabelføringer.

Hva brukes 2,5 mm tvilling og jord til?

2,5 mm Twin and Earth brukes ofte som innendørs husholdningskabel Den vanligste bruken av denne typen kabel er for kretser som gir strøm til stikkontakter. Den består av to kjerner og en jordkjerne som må dekkes med den identifiserende grønne og gule hylsen når den er installert.

Hva brukes 1.5 tvilling og jord til?

1.5mm² brukes vanligvis for husholdningsledningskretser og 2.5mm² tvilling- og jording brukes i strømkretser for husholdninger.

Kan jeg bruke 2,5 mm kabel til belysning?

2,5 mm burde være greit, så lenge bryteren er <=10a Faktisk er det en ganske god idé, da det vil hjelpe mot voltfall. Personlig vil jeg si at han må ha en annen grunn til å insistere på dette, siden ingen gnist i hans rette sinn ville bli sprengt fordi kabelstørrelsen er for stor.

Anbefalt: