Gjør kaffe deg dehydrert?

Innholdsfortegnelse:

Gjør kaffe deg dehydrert?
Gjør kaffe deg dehydrert?

Video: Gjør kaffe deg dehydrert?

Video: Gjør kaffe deg dehydrert?
Video: What Alcohol Does to Your Body 2024, Oktober
Anonim

Å drikke koffeinholdige drikker som en del av en normal livsstil forårsaker ikke væsketap utover volumet som inntas. Mens koffeinholdige drikker kan ha en mild vanndrivende effekt - noe som betyr at de kan føre til at de trenger å urinere - de ser ikke ut til å øke risikoen for dehydrering

Hvordan forårsaker kaffe dehydrering?

Det er sant at koffein er et mildt vanndrivende middel, som betyr at det får nyrene dine til å skylle ekstra natrium og vann fra kroppen gjennom urinen. Hvis du tisser ofte, og dermed mister mye væske, er det logisk å tro at du kan bli dehydrert - men det fungerer faktisk ikke slik, forklarer Dr.

Teller kaffe som vanninntak?

Juice og sportsdrikker er også fuktighetsgivende -- du kan redusere sukkerinnholdet ved å fortynne dem med vann. Kaffe og te teller også med i beregningen Mange pleide å tro at de var dehydrerende, men den myten har blitt avlivet. Den vanndrivende effekten motvirker ikke hydrering.

Er kaffe en god form for hydrering?

Selv om koffein er et vanndrivende middel, som tvinger vann til å skilles ut i urinen, kompenserer kroppen vår raskt. Så selv koffeinholdige drikker som kaffe og te har en netto fuktighetsgivende effekt.

Hvilke drikker forårsaker dehydrering?

Kaffe, te, brus og alkohol er drikker som folk forbinder med dehydrering. Alkohol er et vanndrivende middel, som fjerner vann fra kroppen. Drikker som kaffe og brus er milde vanndrivende midler, selv om de kan ha dehydrerende effekter på kroppen.

Anbefalt: