Logo no.boatexistence.com

Var nez perce fredelig?

Innholdsfortegnelse:

Var nez perce fredelig?
Var nez perce fredelig?

Video: Var nez perce fredelig?

Video: Var nez perce fredelig?
Video: Нелогичная жизнь_Рассказ_Слушать 2024, Juli
Anonim

The Nez Perce var en fredelig stamme på 3600 som bodde spredt mellom Oregon, Idaho og Washington. De hadde fått navnet sitt av franske fangstmenn for deres gjennomborede neser.

Hva er Nez Perce kjent for?

The Nez Perce var kjent for å være utmerkede ryttere og for å avle opp fine hester. De er kreditert med å skape hesterasen Appaloosa. Det var rundt 12 000 Nez Perce i 1805, men befolkningen f alt til under 2 000 på begynnelsen av 1900-tallet.

Hvordan var Nez Perce-livet?

Nez Perce-stammen var en av de mest tallrike og mektigste stammene i Plateau Culture-området. De levde en semi-nomadisk livsstil og fisket, jaktet eller sanket ville planter til mat. De bodde i grophus om vinteren og hytter med tulematte om sommeren.

Hvem var den fredelige lederen for Nez Perce-indianerne?

Chief Joseph var en Nez Perce-sjef som, møtt med bosetting av hvite fra stammelandene i Oregon, ledet sine tilhengere i et dramatisk forsøk på å rømme til Canada.

Hva gjorde Nez Perce sinte?

I 1877, under trussel om et kavaleriangrep, forberedte Joseph seg på å lede folket sitt mot Idaho-reservatet. Men en liten gruppe unge Nez Perce-krigere, sinte over tapet av hjemlandet, raidet en nærliggende bosetning og drepte noen hvite.

Anbefalt: