Logo no.boatexistence.com

Hva betyr lymfangitisk spredning?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr lymfangitisk spredning?
Hva betyr lymfangitisk spredning?

Video: Hva betyr lymfangitisk spredning?

Video: Hva betyr lymfangitisk spredning?
Video: Why does Lung Cancer spread to Lymph Nodes? 🤔 2024, Kan
Anonim

Lymphangitt carcinomatosa er betennelse i lymfekarene forårsaket av en malignitet. Bryst-, lunge-, mage-, bukspyttkjertel- og prostatakreft er de vanligste svulstene som resulterer i lymfangitt. Lymphangitis carcinomatosa ble først beskrevet av patolog Gabriel Andral i 1829 hos en pasient med livmorkreft.

Hva er lymfangitisk metastase?

Lymphangitic carcinomatosis er en sjelden prosess der kreftceller sprer seg til lymfesystemet og forårsaker obstruksjon Oppstår oftest i lungene, k alt pulmonal lymfangitt karsinomatose (PLC) og forekommer oftest med adenokarsinomer i bryst, lunge, tykktarm, mage, bukspyttkjertel og prostata.

Er lymfangitisk karsinomatose kreft?

Lymphangitic carcinomatosis er infiltrasjonen og betennelsen av lymfekar sekundært til spredningen av malignitet fra et primært sted Pulmonal lymfangitisk karsinomatose representerer nesten alltid den kliniske formen for lymfangitisk karsinomatose og betegner en malignitet i sluttstadiet med dårlig prognose.

Hva er lymfangitt i lungene?

Lymphangitic carcinomatosis, eller lymphangitis carcinomatosa, er begrepet gitt til svulst spredt gjennom lymfesystemet i lungen og er oftest sett sekundært til adenokarsinom.

Hva er et adenokarsinom?

Kreft som dannes i kjertelvevet som kler visse indre organer og lager og frigjør stoffer i kroppen, som slim, fordøyelsessaft eller andre væsker. De fleste kreftformer i bryst, bukspyttkjertel, lunger, prostata, tykktarm, spiserør og mage er adenokarsinomer.

Anbefalt: