Logo no.boatexistence.com

Hvorfor brukes laminering i transformator?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor brukes laminering i transformator?
Hvorfor brukes laminering i transformator?

Video: Hvorfor brukes laminering i transformator?

Video: Hvorfor brukes laminering i transformator?
Video: What Power Tools do I Need for Boatbuilding? 2024, Kan
Anonim

Jernkjernen i en transformator er laminert med det tynne arket; den laminerte jernkjernen hindrer dannelsen av virvelstrømmer over kjernen og reduserer dermed tapet av energi.

Hvorfor er Transformers laminert?

Hvorfor er transformatorkjernen laminert? Transformatorkjernen må lamineres for å redusere virvelstrømmen som har oppstått fra de induserte spenningene gjennom kjernen, og dermed redusere varmetapet til hele kjernen. Derfor er transformatorkjernen laminert for å minimere virvelstrømmene som strømmer gjennom den.

Hva menes med laminering i transformator?

Hvirvelstrømmene fører til at energi går tapt fra transformatoren når de varmer opp kjernen - noe som betyr at elektrisk energi blir kastet bort som uønsket varmeenergi. Laminert betyr ' laget av isolerte lag med jern som er "limt" sammen' i stedet for å være i en enkelt solid "klump ".

Hvordan reduserer laminering virvelstrømmer?

Laminering er laget for å redusere virvelstrømtapet ved å øke motstanden til kjernen. Kjernen består av tynne stålplater, og har derved en relativt utmerket motstand, idet hver laminering er skilt fra andre med et tynt belegg av lakk.

Hvordan bidrar laminering av kjernen til å redusere virvelstrømtapet i en DC-maskin?

Ved å laminere kjernen, reduseres arealet av hver seksjon, og derfor reduseres også den induserte emf. Ettersom området som strømmen føres gjennom er mindre, øker motstanden til virvelstrømbanen.

Anbefalt: