Logo no.boatexistence.com

Hvorfor olje i transformator?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor olje i transformator?
Hvorfor olje i transformator?

Video: Hvorfor olje i transformator?

Video: Hvorfor olje i transformator?
Video: Stor krafttransformatorprodusent med høy kvalitet, direkte forsyning fra fabrikken 2024, April
Anonim

Transformatorer brukes av elektrisk industri for å overføre elektrisk energi fra en krets til en annen. Oljen som omgir spolene i en krafttransformator gir kjøling, isolasjon og beskyttelse mot korona og lysbuer.

Hvorfor bruker vi olje i transformator?

Transformatorolje brukes til å isolere høyspent elektrisk infrastruktur som transformatorer, kondensatorer, brytere og effektbrytere. Transformatoroljer er designet for å fungere effektivt ved svært høye temperaturer, kjøle, isolere og stoppe koronautladninger og buedannelse.

Hvilken olje brukes i transformatoren?

Mineralolje og syntetisk olje er den mest brukte transformatoroljen. Dette er petroleumsproduktene, som naftenbasert transformatorolje og parafinbasert transformatorolje. Naftenbaserte transformatoroljer er kjent for sin varmefordeling, som er et av hovedproblemene med transformator.

Hvorfor brukes transformatorolje i stedet for vann?

Både transformatorolje og demineralisert vann har ubetydelig elektrisk ledningsevne … Så i tilfelle av olje, får viklingstemperaturen gå over 100 °C, men hvis vann brukes så over 100 °C vil kjølingen bli ineffektiv da vannet vil fordampe og føre til skade på transformatoren.

Er transformatorolje skadelig?

Hovedbestanddelen i transformatorolje er polyklorert bifenyl (PCB) som er ansvarlig for å produsere toksisitet hos mennesker. Kronisk eksponering med PCB kan forårsake en viss toksisitet som hepatotoksisitet og nevrotoksisitet.

Anbefalt: