Logo no.boatexistence.com

Hva er et fullt kvalifisert domenenavn?

Innholdsfortegnelse:

Hva er et fullt kvalifisert domenenavn?
Hva er et fullt kvalifisert domenenavn?

Video: Hva er et fullt kvalifisert domenenavn?

Video: Hva er et fullt kvalifisert domenenavn?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Kan
Anonim

Et fullt kvalifisert domenenavn, noen ganger også referert til som et absolutt domenenavn, er et domenenavn som spesifiserer dets nøyaktige plassering i trehierarkiet til domenenavnsystemet. Den spesifiserer alle domenenivåer, inkludert toppnivådomenet og rotsonen.

Hva mener du med et fullstendig kvalifisert domenenavn?

An FQDN er en fullstendig adresse for en nettside, datamaskin, server eller lignende enhet som finnes på internett En FQDN består av tre etiketter, inkludert vertsnavnet, andre nivå domenenavn og toppdomenenavn (TLD), hver atskilt med et punktum, som slutter med en etterfølgende periode.

Hvordan finner jeg FQDN?

Hvor finner jeg FQDN?

  1. Start kontrollpanelet ved å søke etter "Kontrollpanel" i Start-menyen, eller ved å skrive Win+R og skrive "control.exe" i Kjør-menyen.
  2. Klikk på "System"-menyen i kontrollpanelet.
  3. På systeminformasjonsskjermen vil du se både vertsnavnet og FQDN til maskinen din.

Hva er forskjellen mellom et domenenavn og et fullt kvalifisert domenenavn?

Et fullt kvalifisert domenenavn (FQDN) inneholder både et vertsnavn og et domenenavn For en landingsside representerer det fullstendige domenenavnet vanligvis hele nettadressen eller et hovednavn del av toppnivåadressen. Når man ser på et fullt kvalifisert domenenavn, kommer vertsnavnet vanligvis foran domenenavnet.

Hvordan oppretter jeg et FQDN?

Et fullt kvalifisert domenenavn skrives alltid i dette formatet: [vertsnavn]. [domene]. [tld]. For eksempel kan en e-postserver på example.com-domenet bruke FQDN mail.example.com.

Anbefalt: