Logo no.boatexistence.com

Hvordan binder aspirin seg til cyklooksygenase?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan binder aspirin seg til cyklooksygenase?
Hvordan binder aspirin seg til cyklooksygenase?

Video: Hvordan binder aspirin seg til cyklooksygenase?

Video: Hvordan binder aspirin seg til cyklooksygenase?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Cyclooxygenase er nødvendig for syntese av prostaglandin og tromboksan. Aspirin fungerer som et acetyleringsmiddel der en acetylgruppe er kovalent festet til en serinrest i det aktive stedet til COX-enzymet.

Hvordan påvirker aspirin cyklooksygenase?

Aspirin virker ved irreversibelt å acetylere en serinrest i posisjon 529 i blodplateprostaglandin G/H-syntase, 4 et enzym i daglig tale kjent som cyklooksygenase. Det dominerende produktet av cyklooksygenase i blodplater er tromboksan A2.

Hemmer aspirin cyklooksygenase?

Han beviste at aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) hemmer aktiviteten til enzymet nå k alt cyclooxygenase (COX) som fører til dannelsen av prostaglandiner (PGs) som forårsaker betennelse, hevelse, smerte og feber.

Hvilken reseptor binder aspirin seg til?

Disse resultatene tyder på at aspirin er en allosterisk hemmer av B2-reseptoren, en egenskap som kan være involvert i dens terapeutiske virkninger.

Hvordan binder aspirin seg til COX?

Det er godt dokumentert at aspirin irreversibelt hemmer cyklooksygenase (COX) ved acetylering av en aminosyreserinrest (Figur 1), og dermed blokkerer den påfølgende biosyntesen av prostaglandiner og tromboksan.

Anbefalt: